Forbundsstyret har derfor gått igjennom hva vi samlet sett inviterer til av kurs og konferanser i folkehøgskolen, og på hvilke tidspunkt i året, for om mulig å se om vi kan rydde i tilbudene og kanskje rasjonalisere antall reiser i denne sammenhengen. Det vil jo også kunne ha en miljøgevinst. Her følger forslagene til endringer.
Landsmøtet 2015 vedtok i sak 8-15 å ta ut distriktsnivået som obligatorisk og formelt ledd i organisasjonen. Samtidig ba landsmøtet styret legge fram en vurdering av, og eventuelle forslag til endringer i styrets størrelse og sammensetning på landsmøtet 2017.
Våren 2016 starter Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) opp studiet «Folkehøgskolens lederutdanning – Verdibasert endringsledelse». Dette studiet gir 30 studiepoeng på masternivå.
Det er mye å tenke på for de som har vært i folkehøgskolen/ arbeidslivet en god stund og nå nærmer en ny fase av livet. Det kan være hvordan man ønsker å bruke sin kompetanse de siste årene i jobb. Det kan være hvilke muligheter og rettigheter har du i forhold til pensjon, AFP, og hvilken økonomi man vil ha etter at man går av eller trapper ned? Spørsmålene er mange til et komplisert tema og svarene veldig avhengig av den enkeltes situasjon.
Folkehøgskoleforbundet og Noregs Kristlege Folkehøgskolelag har inngått en rammeavtale med Itslearning om å tilby elektronisk læringsplattform for folkehøgskolene i Norge. Vi viser til vedlagte informasjon her under om avtalen og eventuell bestilling av lisenser for elever, lærere, administrasjon og eller annet personale på skolen.
Samtidig som FN i 2015 har vedtatt nye målsetninger for bærekraftig utvikling har Nordisk Folkehøgskoleråd (NFR) på vårkonferansen 2016 valgt å sette fokus på de nordiske folkehøgskolenes rolle i en global bærekraftig utvikling. Nordisk folkehøgskoleråds VÅRKONFERANSE 2016 arrangeres i dagene 13.-14. april på Nordiska folkhögskolan i Kungälv.
Folkehøgskoleforbundet lyser med dette ut felles PU-midler som skolene kan søke på. Frist for søknad for skolene er 15.02.2016.
Vedlagt følger utlysing av midler fra Solidaritetsfondet - til orientering og kunngjøring, evt. ved oppslag. Det vil i år deles ut inntil NOK 90.000 fra fondet totalt. Søknadsfrist 1. desember 2015.
Som tillitsvalgt og medlem utgjør du en viktig del av selve fundamentet i norsk arbeidsliv slik det er organisert i Norge - og dermed fundamentet i folkehøgskolen. Det er avgjørende at vi som jobber i folkehøgskolen som lærere, skoleledere og praktisk personale støtter opp om det viktige skolepolitiske, ideologiske, pedagogiske og fagpolitiske arbeidet i skoleslaget ved å være medlem i Folkehøgskoleforbundet.
Vi oppfordrer deg som tillitsvalgt å overbringe brosjyrene "Velkommen i folkehøgskolen" til nye lærere og praktisk persoanle, revidert íde- og prinsipprogram og informasjon om og tilbud om medlemskap i Folkehøgskoleforbundet (vervebrosjyren «Bli medlem!»). Se også vedlagte FHF rundskriv 23 2015 Argumenter for å bli medlem i Folkehøgskoleforbundet. I tillegg har Utvalg for praktisk personale lagd en liten folder om hvem de er og hva de jobber med.