Brudd i forhandlingene mellom UNIO og KS. Norsk folkehøgskolelag er gjennom Utdanningsforbundet medlemmer av UNIO. Representanetene fra UNIO mener tilbudet fra KS ikke tar hensyn til likelønnsproblematikken og generelt er for lavt.
2. nummer 2010 av NFs medlemsblad Folkehøgskolen, er nå tilgjengelig. Det blir sendt ut til medlemmene så snart som mulig. Temaet denne gangen er danningsoppdraget i Folkehøgskolen
NF har bevilget kr. 10.000 til de jordskjelvrammede på Haiti. Pengene vil gå til støttearbeidet Flyktningehjelpen gjør gjennom en av verdens største beredskapsstyrker NORCAP.
Styret i NF har bevilget kr. 60.000 av solidaritetsfondet til to ulike folkehøgskolelignende prosjekt. "Småbøndenes Folkehøgskole" Kàbawil i Guatamala og Abrahamsenteret på Gazastripen.
Særavtalen med KS er prolongert for 2 nye år fram til 31.12.2011. De fylkeseide/kommunalt eide folkehøgskolene har fått forlenget sin særavtale med Kommunenes Sentralforbund. En viktig endring er likevel godkjenning av prinsippet mht justering av enkeltsatser. Dette betyr at tillegget for ubekvem arbeidstid er justert opp fra kr. 17.400 til kr. 19.000.
Så er det klart for et nytt nummer av Folkehøgskolen. Les spennende reportasje fra rektormøtet i Larvik og statsråd Kristin Halvorsens tale. Hovedoppslaget er et interju med Benedikte Hambro - lærer ved Ringerike folkehøgskole
Statsråd Kristin Halvorsen møtte rektorene fra våre 77 folkehøgskoler på årets rektormøte. Hun la særlig vekt på folkehøgskolens bidrag i en viktig dannelses prosess som tar tak i hele mennesket. Hun la vekt på de verdier som ligger til grunn for arbeidet i folkehøgskolen og poengterte sterkt de forutsetninger skoleslaget har for å kunne vektlegge disse.
Distrikt 5 var denne gangen arrangører for årets møte med inspektører og assisterende rektorer på NF-skolene. Møtet var lagt til Stavanger og var et spennende , innholdsrikt og inspirerende møte.
Nå kan du lese nummer fire av Folkehøgskolen på nett. Hovedartikkel i dette nummer er problemet med å starte nye folkehøgskoler i Norge. De siste ti årene har 13 ulike prosjekt søkt om å starte ny folkehøgskole, bare to har fått klarsignal. I folkehøgskolemiljøet er det en voksende utålmodighet over denne situasjonen.
I forbindelse med masterstudie Utdannelsesledelse har Marianne Stormoen Jepsen jobbet med allmenndannelse i folkehøgskolen og sett på hvordan skolene uttrykker seg om det i verdigrunnlagene sine