Seniorkurs 55+ for ansatte i folkehøgskolen

Publisert/Oppdatert

Har du vært i folkehøgskolen/arbeidslivet en god stund og nå så smått nærmer deg en ny fase av livet, kan det fort være en del ting du lurer på. Hvordan vil du bruke din kompetanse i årene som kommer, i jobb, i fritid? Hvilke muligheter og rettigheter har du i forhold til pensjon, AFP, og hvilken økonomi vil du ha etter at du går av eller trapper ned? Spørsmålene er mange og svarene veldig avhengig av akkurat din situasjon.

Invitasjon til dagsseminaret Fra danning til myndig medborger med Finn Thorbjørn Hansen

Publisert/Oppdatert

Skiringssal folkehøyskole i samarbeid med Folkehøgskoleforbundet  inviterer til dagsseminaret Fra danning til myndig medborger med professor ved Finn Thorbjørn Hansen. Seminaret finner sted mandag 13. april i folkehøgskolekontorets lokaler i Øvre Vollgate 13, Oslo, fra kl 10.00 til 16.00 og er åpent for alle interesserte.

Årets samling for praktisk personale blir på Jæren folkehøgskole 26. – 29. mai.

Publisert/Oppdatert

Årets samling for praktisk personale blir på Jæren folkehøgskole i dagene tirsdag 26. til fredag 29. mai, med mulighet for å reise til Jæren allerede mandag 25. mai.

Imponerende filmpremiere på Follo folkehøgskole

Publisert/Oppdatert

Mandag 23. februar var det fulle hus på filmpremieren på Isblomster visner i kulden på Follo folkehøgskole. Skolens filmlinje presenterte da sitt hitil største prosjekt, den ca 20 minutter lange novellefilmen  om Milorg-avdeling D -111.3 sin motstandskamp i Follo vinteren 1944/45.  

Lønn for inspektører i folkehøgskolen

Publisert/Oppdatert

Folkehøgskoleforbundet har fått en del henvendelser om lønnsinnplassering for inspektører. Flere har også ønsket at det sendes ut et skriv til skolene med noen modeller for avlønning som kan være aktuelle. Folkehøgskoleforbundet og NKF er derfor blitt enige om å sende ut et notat om dette.

Hvordan få de gode ideene?

Publisert/Oppdatert

De gode ideene kan komme når du minst venter det. Men de kommer sjeldent alene eller ut av ingenting. Arne Carlsen, førsteamanuensis ved BI, og han steam har i en årrekke forsket på hvordan ideer blir til. Fra 2008 til 2011 studerte de idéarbeidet i seks ulike organisasjoner: Snøhetta, Statoil, Advokatfirmaet Thommessen, Thompson Reuters Point Carbon, Sparebank1 og Aftenpostens A-magasinet.  Det viser seg at det finnes overraskende mange felles trekk i hvordan ideer blir til. Noen av disse er:

Frihet til å lære gjør at et år kan forandre mye

Publisert/Oppdatert

Elever uten fullført videre skole har stor glede og nytte av et år på folkehøgskole. De finner ny motivasjon og læringsglede gjennom de ulike læringsarenaene og friheten til selv å være med på å påvirke det de skulle lære og hvordan, forteller de til Kristin Smith ved Ringerike folkehøgskole. 

Spennende nordisk vårkonferanse om folkehøgskolen i samtiden – for framtiden

Publisert/Oppdatert

Tittelen på konferansen er folkehøgskolens i samtiden – for framtiden. Hovedfokus vil være på de spesielle didaktiske/pedagogiske tilnærmingene vi har i de nordiske folkehøgskolene, spesielt i forhold til demokratisk danning og bærekraft. Programmet er lagt opp med en veksling mellom forelesninger/innlegg, praktiske eksempler, samtaler og workshops ledet av hvert av de nordiske landene.

Ny rikholdig utgave av FOLKEHØGSKOLEN på vei til deg

Publisert/Oppdatert

Årets første utgave av magasinet og medlemsbladet FOLKEHØGSKOLEN er nå i trykken. Men du kan allerede nå lese om Olav Helland på Buskerud, om rektormøtet og satsing på en bærekraftig sksole i en bærekraftig verden, om ..

Ny nasjonal visjon for folkeopplysningen i Danamrk

Publisert/Oppdatert

I slutten av november i fjor offentliggjorde den danske kulturministeren Marianne Jelved en visjon for folkeopplysningen i Danmark. Visjonen er utarbeidet i samarbeid med folkehøgskolene og de andre folkeopplysningsorganisasjonene i Danmark. Et mål med visjonen er å styrke samarbeidet mellem folkeopplysningsorganisasjonene. Hovedformålet med visjonen for folkeopplysningen er å fornye folkeopplysningen i et nåtidig perspektiv, slik at den igjen kan inspirere samfunnsutviklingen og verdidebatten.

Kalender