Brandt gjenvalgt. Flere nye i styret

Publisert/Oppdatert

Landsmøtet valgte flere nye navn inn i styret som skal virke fram til landsmøtet i 2017. Øyvind Brandt ble gjenvalgt som forbundsleder.  70 delegater og gjester var samlet de første junidagene på Voss Folkehøgskule. Dermed var det flere deltakere, flere skoler representert og flere rektorer med på landsmøtet, som var det første etter delegatsmodellen.

Lønnsoppgjøret i Virke vel i havn

Publisert/Oppdatert

Unio og Virke kom som ventet til enighet om ca tre prosent i årets mellomoppgjør. I fjorårets hovedtariffoppgjør, valgte partene å se 2014 og 2015 i sammenheng. Tilleggene som ble avtalt i fjor blir det endelige økonomiske resultatet for i år. Les mer om dette og andre nyheter i siste medlemsnytt (juni 2015).

Les Folkehøgskolen i sommer – nytt nummer på vei

Publisert/Oppdatert

Medlemsmagasinet Folkehøgskolen var på Voss folk,ehøgskole og dekket landsmøtet i Folkehøgskoleforbundet hvor Øyvind Brandt ble gjenvalgt som leder. Les også om Ole Briseid, skolebyråkraten som går rett i strupen på ...

Medlemsnytt mai 2015

Publisert/Oppdatert

Skoleåret er på det nærmeste over. De skoler som ikke har avsluttet med elevene inn mot helgen som var slutter nå. Og de fleste har etterarbeidsdager disse dagene rundt 17. mai. Det er med andre ord tid for å evaluere, og for å tenke framover. Her følger en oversikt i form av noen korte meldinger om hva som skjer i vårt landskap for tiden. 

Lønnsoppgjøret fo KS-området er ferdig

Publisert/Oppdatert

Unio kommune og KS kom i forhandlingene som ventet til enighet om ca tre prosent i årets mellomoppgjør. I fjorårets hovedtariffoppgjør, valgte partene å se 2014 og 2015 i sammenheng. Tilleggene som ble avtalt i fjor blir det endelige økonomiske resultatet for i år.

Mange spennende kurs i mai og august!

Publisert/Oppdatert

I slutten av mai er alle i praktisk personale invitert til samling på Jæren folkehøgskole. Andre uke i august inviteres alle nye eller relativt nye lærere, praktisk personale og rektorer i folkehøgskolen til kurs på Nansenskolen. Det samme gjelder lærere med noe erfaring, som inviteres til inspirernde påfyllskurs. Og endelig inviterer vi i samarbeid med Nestor i Melsomvik til seniorkurs for ansatte i folkehøgskolen.

Velkommen til landsmøtet – kjerne og identitet

Publisert/Oppdatert

Styret i Folkehøgskoleforbundet ønsker velkommen til Voss folkehøgskole 1. – 3. juni. Landsmøtet 2015 er denne gangen lagt helt i starten av juni, kortet ned en dag og blir for første gang gjennomført etter delegatsmodell - vedtatt på landsmøtet i 2013. Og fra i dag sender vi ut landsmøtepapirene med saksliste, sakspapirer og vedlegg til påmeldte til landsmøtet, lokaltillitsvalgte og gjester.

Meld deg på samling for praktisk personale 26. til 29. mai

Publisert/Oppdatert

Vi minner om at Jæren folkehøgskole inviterer til årets samling for praktisk personale. Skolen har lagt ned mye krefter og energi på å legge opp til et rikholdig og spennende program for alle yrkesgrupper innen det praktiske personalet på folkehøgskoler. Programmet er blitt til i samarbeid med utvalg for praktisk personale. Samlingen er lagt til dagene onsdag 27. til fredag 29. mai, med tilbud om bonusdag tirsdag 26. mai med tur til vakre, kjente og fantastiske Preikestolen.

Folkehøgskole fenger flere enn før

Publisert/Oppdatert

Folkehøgskolene har sterk økning i søkertallet så langt i år. Mer enn 5400 har allerede takket ja til plass neste skoleår, skriver Utdanning. Det er 8 prosent flere enn på samme tid i fjor. Totalt er det ca 7000 elevplasser ved landets 76 ordinære folkehøgskoler og inntaket foregår helt fram til skolestart.

Markerte 75 år siden Elverumsfullmakten

Publisert/Oppdatert

For nøyaktig 75 år siden ble det 9. april 1940 ringt i matklokka ved skolen. Styrer Eirik Øverås informerte kort om situasjonen landet var i. Elevene fikk beskjed om at skoleåret var over og at de måtte rydde rommet og komme seg hjem. Det ble et par dramatiske og viktige døgn ved Elverum folkehøgskole. Slik innledet rektor Per Egil Andersen sin tale til stortingsgjestene og elevene ved 75-årsmarkeringen for det som kom til å hete Elverumsfullmakten.  

Kalender