Rektor ved Lofoten folkehøgskole er tilsatt som rektor ved Nordiska folkehøgskolan i Kungälv, 20 kilometer nord for Gøteborg. Han tar over 1. august etter fem år i lederstolen ved folkehøgskolen i Kabelvåg.
Benedicte Hambro som arbeider ved Arbeiderbevegelsens folkehøgskole i Ringsaker har i mange år hatt sin faste spalte - Benedites metode, i magasinet Folkehøgskolen. Her skriver hun hvordan de aktivt jobber med woke- og kanselleringsproblematikken ved deres folkehøgskole. Nå tar de tak i dette, særdeles forebyggende. Les og lær!
Leder i Folkehøgskoleforbundet, Einar Opsvik, har lest fire bøker om dialog. Han sier: Det er ei krevjande øving å flytte seg frå samtalen til dialogen. Dialogen som er noko meir enn ein samtale.
Svenske Nils Blom (42) er kjøkkensjef på Lofoten folkehøgskole. Et kjøkken som har opparbeidet seg et veldig godt rykte. Med hotell- og restaurantutdannging fra Sverige og oppvekst i Härnösund nord for Sundsvall, har han på ekte vagabondvis satt kursen ut i verden.
Arild Mikkelsen satt i det forrige NOU-utvalget som omhandlet folkehøgskole, Vi har bedt han om en kommentar til NOU 2022:16 - En folkehøgskole for alle. Han sier: Denne lille kommentaren har nok fått et preg av tilbakeblikk på ulike NOU-er som har kommet og gått, men dette er vel kanskje det privilegiet en gammel leder av tidligere Norsk Folkehøgskolelag har.
«Du blir tvunget til å menneskeliggjøre dine meningsmotstandere,» sier Thea Hynne, elev på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole.
Rektor ved Svalbard folkehøgskole, Espen Klungseth Rotevatn, svarer kommentator Stig Arild Pettersen i Bergens Tidende. Hvis det blir lettere å dra på folkehøgskole, skaper vi også mer mangfold, sier Rotevatn.
Reiser til fjerne himmelstrøk har blitt en viktig del av folkehøyskolenes markedsføring mot potensielle elever. Det kan det nå bli en slutt på.. Folkehøyskolene må ha mer mangfold. Da kan ikke alle reise til Alpene og Bali. Dette skriver kommentator Stig Arild Pettersen i Bergens Tidende.
– Vi frykter at Opptaksutvalgets forslag kan føre til at flere begynner på høyere utdanning før de er klare for det, sier Anne Tingelstad Wøien, daglig leder i Folkehøgskolerådet, og peker på viktigheten av motivasjon og ikke kun karakterer.
Professor i pedagogikk ved universitetet i Århus, Lene Tangaard, har vært en sentral bidragsyter til tenkningen i dansk folkehøgskole. Hun er blant annet opptatt av at kompetansebegrepet har fått en altfor stor plass i dagens skole og samfunn. På danske skolemonitor.no sier hun blant annet: Skolen som kompetencefabrik risikerer at producere inkompetence. Få med deg hele artikkelen her.