Ikke glem sangen

Publisert/Oppdatert

Sang spiller en unik rolle i å skape fellesskap, identitet og samhold, og det har lenge vært en verdifull måte for folk å uttrykke følelser, verdier og felles minner. Her er noen grunner til at sang er så viktig og hva den skaper:

Om John Dewey, erfaring og demokrati

Publisert/Oppdatert

For oss i folkehøgskolen er den amerikanske pedagogen John Dewey trolig best kjent som mannen bak det velbrukte uttrykket «learning by doing,» altså at vi lærer gjennom handling eller erfaringer. Og vi skynder oss alltid med å tilføye: «Og gjennom å reflektere over erfaringene.» Men vi bør kanskje også kjenne ham som mannen som hevder at en sentral rolle for skole og utdanning er å fremme medborgerskap og som trekker linjer mellom læring og demokrati.

Seminar: Sagatun folkehøgskole 160 år

Publisert

I anledning Sagatun folkehøgskoles 160-årsjubileum inviterte «Venneforeningen til Sagatuns fremme» sammen med Høgskolen i Innlandet til et mini-seminar om den spennende, morsomme og viktige historien om Sagatun folkehøgskole – 1. november på Hamar.

Essay: Radikalisert eller bare radikal

Publisert/Oppdatert

I dette essayet sammenlikner jeg to tilfeller av radikalisering slik det kommer til uttrykk i en nyutkommet dokuroman og en Netflixserie. Den ene av disse, dokumentarromanen «Sekten – de kalte meg Roxy» skrevet av Cathrine Moestue, ble utgitt på Gyldendal i høst. Den handler om den unge studenten Cathrine, som mens hun er student ved et folkeuniversitet i Sverige blir rekruttert av språklæreren sin inn i Sekten – en liten, isolert gruppe som skal «redde de sultne barna i verden», og blir styrt med jernhånd av en karismatisk leder ved navn Cornel.