Fra fransk kjøkken til folkehøgskole

Publisert/Oppdatert

Thor Olav Paulsen (34) er nyansatt kjøkkensjef ved Fjordane folkehøgskule. Sunnmøringen fra Vanylven begynte i januar ved skolen på Nordfjoreid. Med seg i bagasjen har han erfaring som forpleiningssjef på forskjellige båter – havforskning, fiskeri og olje. Han har også jobbet i restaurantbransjen, og har til og med tre måneders erfaring fra Michelin-restaurant i Frankrike.

Lofoten folkehøgskole leverer på bærekraft

Publisert/Oppdatert

Lisa Blom, assisterende rektor ved Lofoten folkehøgskole, har stått i bresjen for et systematisk bærekraftsarbeid ved Lofoten folkehøgskole. Her kan du oppdatere deg på bærekraftsarbeidet og de workshops som de har gjennomført.

Første vinnere av folkehøgskolenes bærekraftspris

Publisert/Oppdatert

Rønningen folkehøgskole og Sogndal folkehøgskule er de to første vinnerne av folkehøgskolenes bærekraftpris. Skolene har på ulike måter jobbet for å følge opp bærekraftvedtaket som ble vedtatt i 2019.

Helge Kjøll jr. er ny leder i NKF

Publisert/Oppdatert

Gunnar Birkeland takket for seg, og rektor ved Molde Folkehøgskole, Helge Kjøll jr., ble valgt til ny leder for NKF.

Nummer 3 av magasinet folkehøgskolen er ute

Publisert/Oppdatert

Da kan du gå sommeren i møte med en fyldig utgave av magasinet Folkehøgskolen - nummer 3 2022. Vi har vært på Svalbard og sett på byggingen av en helt ny og miljøvennlig folkehøgskole i Longyearbyen. Skolen har just avsluttet sitt tredje år på 78 grader nord. Steinar Bryn og Nansensenskolen har lang erfaring med dialog i områder med spenning. De har allerede vært mange år i Ukraina, og søker stadig forsoning og dialog. - Folkehøgskole gjorde meg til aktivist, sier japanske Momoko Nojo. Først fikk hun avsatt sjefen for Tokyo-OL, nå vil hun endre det japanke valgsystemet. Vi har også intervjuet Astrid Moen som sitter i NOU-utvalget som har folkehøgskolepå dagsorden - og hørt om status i arbeidet. Dette og mye mer i det 56 siders magasinet.

Ukraina: Nansenskolen søker stadig forsoning

Publisert/Oppdatert

I 1936 satt Kristian Schjelderup og Anders Wyller på en hybel i Paris, da de for første gang begynte å snakke om nødvendigheten av å bygge et humanistisk akademi for fred og forsoning. Dette som motvekt mot de kreftene som truet med krig i Europa. Det resulterte i Nansenskolen.

– Folkehøgskole gjorde meg til aktivist

Publisert/Oppdatert

Vendepunkt på folkehøgskole: Først fikk Momoko Nojo avsatt sjefen for Tokyo-OL, nå vil hun endre det japanske valgsystemet.

Folkehøgskole for alle – er vi det?

Publisert/Oppdatert

Ville ingen ha søkeren som elev? Bare en av fire skoler svarte på søknaden.

«Ja visst gör det ont när knoppar brister»

Publisert/Oppdatert

Det har aldri vært lett å være ungdom, og hver generasjon har hatt sine kampsaker og sine utfordringer.  Det har skjedd noe med elevene jeg har møtt gjennom 34 år i folkehøgskolen. Det er farlig å generalisere, men likevel vil jeg påstå at de på den ene siden er blitt mindre robuste og i stand til å mestre livet.  På den andre siden er de mer opptatt av sine rettigheter og krav enn plikter og deltagelse.

– Det har aldri vært vanskelig å være skeiv på folkehøgskole

Publisert/Oppdatert

For musikklærer Dag Braathen har homokampen handlet mer om å være et medmenneske enn å stå på barrikadene.