I oktober 2019 vedtok alle styrene i de fem folkehøgskoleorganisasjonene et felles vedtak om bærekraft for folkehøgskolene – Bærekraftsvedtaket. Et av målene i vedtaket er å redusere klimagassutslipp med 40 prosent innen 2030, med utganspunkt i 2019. Organisasjonene sentralt følger opp vedtaket og setter samme mål for aktiviteten i deres leir.
I morges ble det offentlig at folkehøgskolene får 65 millioner kroner i ekstrabevilgning som følge av koronautbruddet. Midlene skal brukes til å sette skolene i stand til å redusere elevbetalingene. Pressemeldingen fra regjeringen: Stengingen av folkehøgskolene for å hindre spredning av koronaviruset gjør at skolene er i en vanskelig økonomisk situasjon. Regjeringen vil derfor gi en ekstrabevilgning på 65 millioner kroner i perioden de holder stengt.
Norske folkehøgskoler er stengt resten av skoleåret. Det er dramatiske tider for skoleslaget. Nå er det nettbasert undervisning som gjelder, noe som er langt unna det elevene så for seg ved skolestart. Midt i denne usikkerheten holder søkningen for neste skoleår seg på et høyt nivå.
Norske folkehøgskoler har virkelig vist hva kreativitet og samarbeid betyr i den vanskelige situasjonen som oppsto etter at folkehøgskolene måtte sende elevene hjem på grunn av Covid-19. Det deles gode løsninger på alt fra undervisning til morgensamlinger og romvask i både Facebookgrupper og på en egen side på dette nettstedet.
Da har vi landet nummer 2 - 2020 av magasinet Folkehøgskolen. Det har blitt et temanummer om sang. Vi setter lys på sangen i mange ulike fasetter. Sangen er truet i samfunnet, også i folkehøgskolen. Vi blir fattigere uten sang - er vårt postulat. Du møter Jon-Roar Bjørkvold i intervjuet, og lederen i Krafttak for sang - Jarle Flemvåg. Vi besøkte Romerike folkehøgskole og konserten deres med glimt fra filmhistorien - rett og slett et kor som leverer og imponerer. Vi kaster blikket til Danmark der allsangen blomstrer - og deres prosjekt Syng, spis og snakk. Dette og mye mer i det 52-siders bladet.